You are currently viewing CARE ESTE CEL MAI INTELIGENT ANIMAL DE COMPANIE?!
Cine este cel mai inteligent animale de companie?

CARE ESTE CEL MAI INTELIGENT ANIMAL DE COMPANIE?!

Cine este cel mai inteligent animal de companie?

Intrebarea asta o aveam de cand eram mica in cap care este cel mai inteligent animalut de companie..

Probabil daca intrebi un stapan ce are un catelus iti va raspunde evident ca blanosul lui e cel mai inteligent, iar daca intrebi un stapan de pisicuta il va contrazice pe stapanul catelusului. Dar de ce sa nu intrebam si un stapan de iepuras daca si ei sunt animalute inteligente si se pot adapta repede in preajma oamenilor?! 😀

Evident ca voi raspunde si eu, avand iepuras, ca sunt animalute inteligente cu un suflet plin de iubire ce stiu sa isi manifeste sentimentele de iubire sau de “razbunare”. Da, stiu sa te si pedepseasca daca ii lasi o zi intreaga singuri sau mai multe zile, Tzupi de exemplu ma ignora complet cateva zile daca sunt mai ocupata o perioada sau sunt plecata o zi, doua, iar eu o ador cu personalitatea asta e ei asa aparte. Catelusii intr-adevar au fost domesticiti mult mai mult decat celelalte animalute, deoacere sunt niste creaturi mai sociabile si “antrenabile”, dar asta nu inseamna ca pisicile sau iepurasii sunt lipsiti de afectiune, nu stiu sa isi faca nevoile la litiera sau nu te intampina cand vii acasa. Din contra te iubesc mai mult decat oricine si se bucura cand te vad, aratandu-ti mereu dorul lor fata de tine.

Binenteles ca am avut grija si eu de animalute inteligente ce m-au lasat impresionata.

Deci care este in opinia mea cel mai inteligent animalut de companie cu care am lucrat?

As incepe cu Ice, un border collie super educat si inteligent. Pe langa faptul ca Ice e si un catel frumos, mai si asculta de tot ce ii spuneai, a fost dragoste la prima vedere cand l-am vazut, s-a adaptat foarte usor cu mine si era o placere sa iesim la plimbare si sa ne jucam impreuna.

Zumi cea iubitoare, este cea mai fotogenica pisicuta, efectiv cand ma vedea cu telefonul in mana isi lua “pozitia de poze”, funny stiu dar adora sa ii faci poze si sa asculte muzica buna. Este o pisicuta activa dar nu atat de activa incat sa te oboseasca 😀 stie cand sa te iubeasca (adica mai tot timpul) si cand sa isi vada de-ale ei, este adorabila!

In concluzie orice animalut este inteligent ce stie sa recepteze atat lucrurile bune cat si pe cele rele, si toate merita tratate cu afectiune, empatie, intelegere si respect! 🙂

Cine este cel mai inteligent animale de companie?
Eu cu Ice
Cine este cel mai inteligent animale de companie?
Ice
Cine este cel mai inteligent animale de companie?
Ice & Olive
Cine este cel mai inteligent animale de companie?
Eu cu Zumi
Care este cel mai inteligent animalut de companie?
Zumi